Szelényi Anya Akadémia

Mert az anyaság tanulható! 

Ébredj egy rendezett és tiszta lakásban!

Megvan az az élethelyzet, amikor alig aludtál az éjszaka, és még a 🧹 házimunka is rád hárul másnap? Pedig te azt képzelted, hogy a 👪 kisgyermek mellett is képes leszel rendben tartani a lakásotokat. Mert olyan jó egy ✨ tiszta és rendezett lakásban ébredni.

halomban dőlnek ki a ruhák a szekrényből, nehéz a házimunka a gyerek mellett

Erre azzal szembesülsz reggel, hogy 🚰 halomban áll a mosatlan, a szekrényből is kidőlnek a ruhák, 🧦 te pedig már nem bírod, hogy mindig akkor kezdjed a pakolást, takarítást, amikor végre alszik a gyerek, ráadásul így 🕑︎ éjfél előtt tuti nem kerülsz ágyba, és még akkor sem vagy készen.

Jó ötlet lehet másoknak egy takaróval, terítővel elfedni a káoszt, vagy bejárónőre hagyni a takarítást, de ez egyrészt – a mai 💰️ gazdasági helyzetben –  anyagilag sem éri meg, és különben is, ő is csak akkor tudna takarítani, ha rend lenne a lakásban végre.

S különben sem hagy téged nyugodtan dolgozni a gyerek, valószínűleg csak útban lenne, hátráltatna.

A kisgyermek anyja lábán csimpaszkodik miközben ő házimunkát végez, nem hagyja őt dolgozni. Vond be a gyereket a munkába, legyen saját feladata.

🚼 👶 A kisbabás élet sokszor hoz ilyen terheket, pedig azt képzelted, hogy könnyű lesz majd bármikor áthívni a gyerekes barátokat, de akár a szomszédot is egy kis közös játékra, kávéra.

S arra is vágysz, hogy már ne azzal jöjjön majd megint nagymama, hogy

„én az unokámhoz jöttem, nem pakolni!”

✔︎ Neked is járnak a spontán találkozók, a meghitt kávézások a kisgyerekes anyákkal. ☕️
✔︎ A mindennapos rend és tisztaság.
✔︎ Szeretnél úgy ránézni a konyhádra, mintha katalógus fotóját néznéd.tiszta, rendezett konyha, mint egy katalógusban✔︎ Olyan jó lenne, hogy miután elaludt a gyerek, csak 🕮 olvasgatnod kelljen, vagy csak vehetnél végre egy habfürdőt🍹, és időben mehetnél aludni 🌙, azzal a tudattal, hogy másnap 🌞reggel egy még mindig 🌺 virágillatú, tiszta, rendezett lakásban, kipihenten  fogsz majd ébredni.

✔︎ Már annak is örülnél, ha nem tömködné bele a virágföldbe a gyereked a kisautóit.A kisbaba tömködi bele a virágföldbe a kisautóit. Ezért érdemes a veszélyes vagy fölösleges holmikat elpakolni, ez gyorsíta a mindennapi házimunkák elvégzését gyerek mellett is.✔︎ Vagy csak veled együtt nyomná meg a mosógépet elindítóját, és nem bármikor, egyedül.

A kisfiú az anyjával együtt nyomja meg a mosógépet elindítóját
✔︎ Már látnád magad előtt az az idilli képet, ahogy a férjed és a fiad együtt, biztonságosan takarítja a fürdőszobát vagy elmosogat, amíg te elmész egy masszázsra. Jövőkép: férjed és a fiad együtt, biztonságosan takarítja a fürdőszobát

✔A friss, tiszta levegőjű, betegségmentes, rendezett lakás nemcsak álom, van rá megoldás, hogy végezz a napi feladatokkal, hogy egyedül is győzd, kisgyermek mellett is a házimunkát, a pakolást.

 

Hogyan érheted ezt el? Hogyan ébredj rendezett és tiszta lakásban?

Kapásból van 7 db kreatív megoldásom:

Gyerek is segíthet a ház körüli munkában. Legyen saját kis seprője, lapátja.

👉 1.) A kisgyerekes élet többlet feladatokkal jár, de amíg be nem áll egy kb. új rutin, addig hálás leszel, ha elpakolod az összes porfogót,  de akár több bútort, virágot is, hogy kevesebb dolog legyen szem előtt. Szerintem sok fényképet és holmit lehet nélkülözni egy kis ideig, de még a kenyérpirítót is elteheted, és heti pár alkalommal könnyen elő lehet venni a szekrényből, de csak amikor kell, és nem kell mindig a pulton lennie, így sokkal gyorsabb a munka (egy férfira is bízható 😜 😘).

👉 2.) Kapcsolj be egy jó kis zenét, akár kedvenc retró zenéidet is, és hallgasd munka közben.

👉 3.) Ha sok lenne a feladat, de az idő meg kevés, akkor a zeneszámok idejéig dolgozz egy helyiségben, majd ha lejárt, menj át a következőre. Így kb. mindenhol végzel, még ha nem is tökéletes. S másnap, vagy legközelebb, ha ismét lesz időd, akkor ott folytasd ahol korábban félbemaradt, így – igaz több nap alatt – de teljes munkát végezhetsz kisgyerem mellett is.

👉 4.) Tömbösítsd a feladatokat! Vannak olyan feladatok, amiket mondjuk hetente vagy havonta egyszer kell elvégezni, írd össze ezeket, és válassz ki egy napot a naptárban, amikor csak ezeket csinálod meg. (porszívó zsák csere / mélyhűtő leengedés / számlák rendezése..)

👉 5.) Vannak olyan ház körüli feladatok, amiket mindig elfelejtesz? Kösd össze olyannal, amiket biztos, hogy észben tartasz, vagy amiket biztos, hogy meg fogsz csinálni. (pl.: Mindig, miután kivitted a szemetet, töröld át a mikró tálcáját is.)

👉 6.) Iratkozz fel az otthoni játéktippjeimre, mert a mindig szem előtt tartom az időnyerő feladatokat, és egyben segítek a napokat is szebbé, hatékonyabbá, élvezhetőbbé tenni. 👀 Ráadásul most Mini beszédindító (kép- és játék) csomagot is kapsz 🎁 ajándékba.

📅 Az 5. heti tippjeimben pont arra adok ötleteket, hogy hogyan vond be a 6-30 hónapos gyermekedet az otthoni feladatokba, hogy élvezetes közös játék lehessen belőle.

👉 7.) Találjunk még több nálatok leginkább működő, személyre szabott, kreatívan megoldást egy online szakértői konzultáció keretén belül. Ráaádásul baba-mama szakértőként ebben a 1,5 órában, amikor csak rád figyelek majd, egyéb kisbabás, gyereknevelős kérdésedet is felteheted nekem.

Konzultálj a baba-mama szakértővel, Hamar-Szelényi Évával.

Ne késlekedj, foglalj mielőbb időpontot és kérd te is

👉 a „Kisbabám született!” online konzultációt >>

vagy

👉 a „Boldog gyereket nevelnék!” online konzultációt >>

hogy végre te is irigylésre méltó, harmóniát teremthess magad körül.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is:

Hasonló tartalmak:

időhatékonyság

Idő: ellenség vagy barát?

Elfoglalt anya vagy, tele van a naptárad, de nem azokkal a dolgokkal, amit igazán szeretnél? Kipróbált időmenedzsment módszerek anyáknak egy anyától.

Ki írja a ezeket a bejegyzéseket?

Hamar-Szelényi Éva

Baba-mama szakértő és a Szelényi anya akadémia alapítója

Több diplomás szakértőként az anyává válás útján segítem a nőket, jellemzően az első babásoknak vagy külföldön élőknek vagyok első számú választása.

Évi

Kedvenceim

Érdekesnek találhatod

6 kérdéskör leleplezése a várandósság és az elhízás témájában, hiteles infók a terhesség előtti vagy alatti hízásról és az egészségre veszélyes tényezőkről

Facebook csoport

Szakértői segítségek, előadások, meetingek egy privát, de ingyenes csoportban, a Szelényi Anya Akadémia Közösségben.

Instagram

Szeretettel várlak az Instagramon is, kövess be!

Podcast

Hallgasd a Szelényi Anya Akadémia Podcast csatornáját Spotify-on!

Vagy hallgasd a Szelényi Anya Akadémia Apple Podcast-et!