Rólam

Az én történetem

Szia! Hamar-Szelényi Éva vagyok, baba-mama szakértő és anya, a Szelényi Anya Akadémia megálmodója.

Több diplomás szakértőként az anyává válás útján segítem a nőket, jellemzően az első babásoknak vagy külföldön élőknek vagyok első számú választása.

Ismerd meg a történetem!

Minden a többgenerációs, szeretetteljes családommal kezdődött… Anyai nagymamám egyke volt, ezért három gyermekét már a kezdetektől arra nevelte, hogy nagycsaládban szebb az élet. Ez a szellemiség minden gyermekre hatott, így a család meglehetősen nagyra nőtt – jelenleg 16 unokatestvérnél és 35 dédunokánál tartunk.

A családom egyszerre inspirált és tanított, az együtt töltött idő alatt sokféle gyermeknevelési technikának és gyermekfejlődési életútnak lehettem szem- és fültanúja. Ezen hatások befolyásolták a pályaválasztásomat és a tanulmányaimat.  Így lettem baba-mama szakértő.

A tudás és a tapasztalat ötvözése

A megszerzett szaktudásomat a családból hozott gyakorlati tudással ötvöztem.
Kezdetben főleg korai fejlesztést és logopédiai foglalkozásokat tartottam, mellette pedig magánfoglalkozásokat, baba-mama csoportokat vezettem, baba-mama szakértői tanácsadást nyújtottam, babamasszázs tanfolyamokon és perinatális szaktanácsadást és szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációkat tartottam az akkor alapított Buboca Baba Klub és Tanodában. 

Már ekkor tudtam, hogy a leghatékonyabb fejlődést, változást akkor tudom elérni, ha a szülőket is tanítom, segítem.

Tanulás szüntelenül munka mellett

Baba-mama szakértőként szerettem volna minél több területen támogatni az anyákat és a gyermekeket. 3 hazai és 1 németországi főiskolán 5 diplomát és további 5 szakképesítést, oklevelet és tanúsítványt szereztem.

A munkám anyaként...

A segítségre vágyó anyák és a fejlesztésre szoruló gyerekek száma fokozatosan növekedett, de nekem egyre kevesebb lett a szabad kapacitásom, majd az anyai örömök és a gyereknevelési feladatok miatt már nem tudtam tanfolyamokat és baba-mama klubokat tartani. Igaz, volt olyan időszak, hogy a pár hónapos kisfiamat is vittem magammal, amikor például babajelbeszéd tanfolyamokat tartottam.

Érett bennem a változás szándék...

Kisgyerekes anyaként tovább képeztem magam, és kutattam a lehetőségeket, miként tudnám azt a rengeteg, saját készítésű tananyagot továbbra is megosztani az anyákkal, hogy segíthessek nekik.

Végül az informatikai érdeklődésemnek és elszántságomnak köszönhetően, sok évnyi tudással a fejemben, rengeteg elméleti- és gyakorlati tapasztalattal a hátam mögött, szakértőtársaim meghívásával megalapítottam a Szelényi Anya Akadémiát és annak oktatási rendszerét, az Anya Tananyag Bázist.

Tanulmányaim

Visszajelzések

Mit mondanak rólam mások?