Szelényi Anya Akadémia

Mert az anyaság tanulható! 

Életesemények

Mindenki életében történnek olyan nagy változások, amelyekhez alkalmazkodnunk kell. Ezeket hívjuk életeseményeknek. Ezek lehetnek mind pozitívak mind negatív történések. Furcsa belegondolni, de mindkét esetben stresszhelyzetet is átélünk. Természetesen eltérő mértékben.

A magzati életeddel, a születéseddel kezdődik.

Majd sok kisebb-nagyobb eseménnyel folytatódik, amelyek a fejlődésedhez kapcsolódnak, akár testi-, szellemi-, lelki- dologról legyen szó.

Tehát minden ember így-vagy úgy elég sok életeseményt átél!

Milyen életesemények lehetnek még az életünkben?

Miért is írom ezt a posztot? A mai nap nagyon különleges számomra, sok dolog kötődik hozzá!

  • Az egy legjobb barátnőmnek megszületett a harmadik kisbabája!
  • Egy fiatal rokonom érettségizik
  • Egy másik még fiatalabb rokonomnak ma van a születésnapja
  • És hétfő van, mindig ezzel a nappal kezdődik egy új hét…na jó ez csak egy kis bevezetője az ÉN NAGY ÉLETESEMÉNYEMNEK.

Azonban, mielőtt elárulom, hogy mi is az, egy kis adalék információ rólam:

Az érettségi után egyből felvettek a gyógypedagógiai főiskolára, ahol egész szépen teljesítettem, még Erasmussal külföldön is éltem. (Na az volt az igazi önálló élet, nagycsaládból egy idegen országba kerülni, ott egy szál magam, nagyon kevés nyelvtudással létezni, de sokat fejlődtem, és büszke voltam magamra!)

Majd lediplomáztam.

A most érettségiző rokonomnak biztatásként azt mondtam, “tudom, most még nem érzed, és nagy lépés ez, és világjárvány is van, de az egyetemi nagy zh-k és szigorlatok előtt vissza fogod még sírni ezt az érettségit, és azt a mennyiségű tananyagot, amit most kell tudnod.” Érthető, hogy nem nyugtattam meg, de ez az igazság, én ezt tettem. Akkor még nem sejtettem, hogy ezt a nagy vizsgázást még két másik felsőfokú diploma fogja kö

vetni, na és persze több kisebb tanfolyam, kurzus, vizsga, és talán sosem lesz vége…

Elég az hozzá, hogy túl vagyok már több életeseményen, és tulajdonképpen mindig is tudtam, hogy nem akarok csak alkalmazott lenni.

Talán a tanári pálya, a segítő szakma is már magában hordozta, azt ami mindig is éltetett.

Nem mondanám magamról, hogy irányításmániás vagyok, de valóban értéket adok, és emberek hallgatnak rám, szívesen követnek, és én ezt nagyon élvezem

Ez a legjobb motiváció.

Szóval mindig is tudtam, hogy saját utamat kell járnom, de valamihez mindig kötve voltam. Értsd jól, most a munkahelyre gondolok.

Rá is térek a lényegre, mielőtt teljesen elveszted a fonalat.

A főmunkahely mellett, kezdetben nővérem Bt-jében dolgoztam, részben a magam utam jártam, de mégis megosztott volt a felelősség. Amikor úgy döntöttem, hogy már nem akarok a Bt-ben dolgozni, elkezdtem felépíteni a saját utamat, és még a honlap készítésére is – most először – egyedül vállalkoztam. (Nagy meló, le a kalappal mindenki előtt, aki megteszi, de nem megtanulhatatlan, még az automata levélküldő rendszer sem, bár azzal azért sokat szenvedek, idővel lesz jobb az is!)

Szóval pár hónapja dolgozom a honlapon, és már itt tartok! Nem mondom, hogy nem izgulok, nem mondom, hogy minden simán ment, de a mai nap újabb mérföldkövet rakhatok életem útja mellé:

Ma én is végre egyéni vállalkozó lettem! Ez egy hivatalos nagy lépés, és úgy éreztem ennek az életeseményemnek egy poszt jár!

Emellett szívből gratulálok mindenkinek, akinek a mai nap ez kijár, és minden anyának még egyszer sok boldogságot és elismerést az anyaságukért!

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is:

Hasonló tartalmak:

az én utam

Az én utam

Interjú Hamar-Szelényi Évával, a Szelényi Anya Akadémia alapítójával arról az útról, amit gyerekkorától kezdődően az anyák online képzéséig végigjárt.
szelenyianyaakademiatitka

Szelényi Anya Akadémia titka

Nyílt levél minden nőhöz, (leendő) anyához! Ha érdekel, hogy mi a Szelényi Anya Akadémia titka, története, ha szeretnéd megérteni, hogy miért tartok ott, ahol most, és mi az, ami, hajt előre, amire számíthatsz tőlem, akkor olvass tovább.
diplomak

Kiből lesz baba-mama szakértő

Tudd meg, hogy mit jelent baba-mama szakértőnek lenni. A Podcast és a leírás megmutatja Hamar-Szelényi Éva tanulmányútját.

Ki írja a ezeket a bejegyzéseket?

Hamar-Szelényi Éva

Baba-mama szakértő és a Szelényi anya akadémia alapítója

Több diplomás szakértőként az anyává válás útján segítem a nőket, jellemzően az első babásoknak vagy külföldön élőknek vagyok első számú választása.

Évi

Kedvenceim

Érdekesnek találhatod

6 kérdéskör leleplezése a várandósság és az elhízás témájában, hiteles infók a terhesség előtti vagy alatti hízásról és az egészségre veszélyes tényezőkről

Facebook csoport

Szakértői segítségek, előadások, meetingek egy privát, de ingyenes csoportban, a Szelényi Anya Akadémia Közösségben.

Instagram

Szeretettel várlak az Instagramon is, kövess be!

Podcast

Hallgasd a Szelényi Anya Akadémia Podcast csatornáját Spotify-on!

Vagy hallgasd a Szelényi Anya Akadémia Apple Podcast-et!