Szelényi Anya Akadémia

Mert az anyaság tanulható! 

Szelényi Anya Akadémia titka

Nyílt levél minden nőhöz, (leendő) anyához! Ha érdekel, hogy mi a Szelényi Anya Akadémia titka, története, ha szeretnéd megérteni, hogy miért tartok ott, ahol most, akkor hozzád is szólok!

Kedves Olvasóm!

Általában csak reggel hallgatom meg a híreket, mert így az egész nap egy lehetőség arra, hogy jobbá tegyük a világot. Hogy bízni tudjak a jövőben. Megírom Neked most őszintén, hogy mi az ami engem hajt előre, nap nap után, még ilyen nehéz, stresszes időkben is.

A munkám során sokáig a babák és a gyerekek voltak a fókuszban, de már akkor éreztem, hogy az a leghatékonyabb, ha az anyákkal közösen segítjük a gyermekeket! Rájöttem, hogy ha egy anya ismeri a gyermeke optimális fejlődésmenetét, akkor kevesebb energiáját emészti fel az aggódás, és sokkal több ideje marad a gyerekeivel, a családjával közös izgalmas, élménydús és boldog együttlétre, és ezt képes megteremteni, még a legnehezebb időkben is. Ha egy anya felismeri, hogy ő a családi egyensúlyteremtés kulcsa, és kellő időt szentel önmagára, akkor sokkal több pozitív erővel fog rendelkezni az élete minden területén.

“Évi, mondd, mi a titkod?”

Sokan kérdezték tőlem:

Hogyan tudsz egyből ráhangolódni egy anyára vagy egy gyerekre?

Nem mondom, hogy megfejtettem már, de szerintem ez részben örökség a szüleimtől, nagyszüleimtől. A környezetemben is nagyon sok anya és ebből adódóan sokféle nevelési módszer előfordul, ráadásul sok-sok éven keresztül, számos képzés keretében tanultam is ezt. Minden anya és gyermek felé természetes nyitottsággal fordulok. Nem vagyok tolakodó, úgy „jutok el hozzájuk”, ahogy engem „fogadni tudnak.” Ilyen vagyok, ezt szoktam meg. Nagyon jó megfigyelő vagyok, tudok hallgatni, felvidítani, de meglátni azt is, hogy egy családnak, egy anyának, egy gyermeknek mire van szüksége. Mégsem mondom én meg a tutit, az anyák tőlem annyi támogatást kapnak, amire felkészültek, amit be akarnak fogadni. Képes vagyok alkalmazkodni, és csak azoknak tudok segíteni, akik akarják, hogy segítsek nekik.

Mikor döntöttem el, hogy változtatnom kell?

Amikor még csak logopédusként dolgoztam, már akkor éreztem, hogy többet, mást is akarok csinálni, így 2008-tól folyamatosan építem a magánvállalkozásomat, de eleinte még a fő munka mellett tettem, és kis szerepkör keresés is volt ez az időszak. Így adódott, hogy mire a férjemmel két gyerekes szülők lettünk, nekem már több diplomám is lett, az itt szerzett alap tudást mind-mind hasznosítom.

Miután 2017-ben a kisfiam megszületett, abbahagytam a gyermekek fejlesztését, és csak az egyedi utamra, lehetőségeimre koncentráltam. 2018-2019-re már egyre többet foglalkoztam az anyák oktatásával is, igaz akkor erre több lehetőségem is volt, mert gyerekkel együtt ezt megtehettem.

Feltettem magamnak a kérdést:

Hogyan tudnám ezt a lehető leghatékonyabban végezni, és a lehető legtöbb anyához eljutni, segíteni nekik. Miközben a családomra is maradna időm?

Tudtam, hogy sok olyan elméleti és gyakorlati tudásom van, melyet sokféle helyzetben megosztottam az anyákkal. Segítettem megérteni nekik a gyermekük fejlődését, amikor egy-egy gyermek logopédusa voltam. Vagy megismertettem velük az anya-gyermek kapcsolat hatásait, amikor babamasszázsra tanítottam az anyákat. Vagy segítettem őket a viselkedési- és nevelési gondoknál konzultációval, szaktanácsadással.

Nagyon sok anyával azzal kezdtük, az egyéni helyzet átbeszélése előtt, hogy az optimális fejlődésről, nevelésről, gondozásról, anyasággal kapcsolatos általános dolgokról átadjam az ismereteimet. Ilyenkor szinte maguktól rájöttek, hogy van-e elakadásuk, bizonytalanságuk, hogy tényleg kell-e segítség nekik, és ha igen, akkor milyen jellegű. Így gyorsan ráeszméltem, hogy nagyon sok anyának az alapok érthető átadása is óriási segítség.

  • Megismertem, hogy mire vágynak az anyák, hogyan tudnak legkönnyebben tanulni, ismeretet bővíteni.
  • Milyen gyakorlati tudás jelent számukra legnagyobb segítséget.
  • Kitapasztaltam azt is, hogy az internet és a bizonyos oktatói programok, szoftverek miként lehetnek egy elfoglalt anya számára is a legnagyobb segítség.

Rájöttem, ha a szakmai tapasztalataimat megfelelően átadom sok-sok (leendő) anyának, akkor egyrészt segítek a gondok, bajok megelőzésében és én is könnyebben tudok segíteni azoknak, akiknek valóban kell.

Ennek a gondolkodásnak az eredménye a Szelényi Anya Akadémia.

Szelényi Anya Akadémia

A Szelényi Anya Akadémia érted is van, kedves (leendő) anya

Jelenleg is folyamatosan dolgozom az anyáknak készült Szelényi Anya Akadémia oktatási felületén, ezen a virtuális iskolán, ahol 6 tanterembe rendezve tananyagok, podcastek, videók, képanyagok vannak sok-sok baba-mama témában.

Szuper előny az egészben, hogy minden online elérhető, így a világ bármely pontjáról, bármikor tudtok tanulni, fejlődni, informálódni, akár csak egy mobiltelefon segítségével is.
Ráadásul egy nagyon különleges programnak köszönhetően én is nyomon tudom követni a haladásotokat, így ha szükséges, még több motivációt adhatok.

Az oktatásra, a hiteles ismeretátadásra továbbra is nagy hangsúlyt fektetek!

Mindez kiegészül még többféle mentorprogrammal is, amellyel támogatni tudom a boldog és harmonikus családi életet, a sikeres gyereknevelést, az anyai elégedettséget, a nőiességet, a boldog és sikeres karrierépítést, és leginkább az anyai énidőt!

Nem árulok zsákbamacskát:

  • nem fogok nagy és fennkölt tanokat átadni,
  • se “lufiszerű” megoldásokat.
  • Nem ígérek olyan megoldásokat, amelyek mindenkinél gyors és könnyű sikerhez vezetnek, mert mindenki élethelyzete egyedi.

Ígérek viszont

  • nagyon sok hasznos tudásanyagot,
  • folyamatos önismereti munkát,
  • énfejlődést,
  • küzdési stratégiákat.

Vagyis nemcsak az kaphatod meg tőlem, amire a gyereknevelés kapcsán szükséged lenne, hanem amire minden nőnek, anyának szüksége van:

A sikeres, elégedett, boldog emberek titkát.

Nem akarom és nem is tudom megváltoztatni a személyiségemet, amivel igyekszem megfűszerezni az életeteket, így maximálisan segítő hozzáállásom, bizalmam, hitem, erőm, anyai és emberi ösztöneim, empátiám szintén nektek adom.

Lesznek komoly és őszinte megnyilvánulások. Lehet, hogy egyszerre sok is lesz, amit adni tudok, de segítelek majd, lépésről lépésre vezetlek. Motivállak. Biztatlak, és leginkább hinni fogok benned is!

Valamint átadom neked azt a természetes és varázslatos ösztönös tudást, ami például a jókedv, pozitivitás és mint a humor is, amivel teljessé teheted a mindennapjaidat. Olykor segítek továbblépni vagy elengedni, vagy ha úgy tetszik segítem majd neked a „belazulás – lesz még jobb is” hangulat megélését.
Valamint egy jó adag kreatív- és improvizációs technikát is tervezek veled megtapasztaltatni, amit sikerrel alkalmazhattok az életetek minden területén, de feszültség-levezetésnek is kitűnő lesz! Meg fogod ismerni a Tudatosan Kreatív Gyereknevelés módszerét, aminek előnyeit nektek már csak élvezni kell.

Most, hogy a végére értél az első nyílt levelemnek – tanításomnak 🙂 – gratulálok is neked! Máris egy lépéssel közelebb kerültél a célod, azaz Anyaságod Mesterfokának eléréséhez!

Ha szeretnéd egyensúlyba hozni anyai és női szerepeidet bármikor, egy nehéz életszakaszban, vagy környezeted okozta stresszhelyzetben is, a világ ijesztően változó mindennapjaiban is, miközben feleségként és dolgozó nőként is helytállsz,

akkor tarts velem, itt Szelényi Anya Akadémián, legyél Anya Tananyag Bázis előfizető, vegyél részt rendszeresen előadásokon, meetingeken, és aknázd ki a tananyagokban, a mentorprogramokban összegyűlt tudást, tőlem kapható megtartó és motiváló energiát, és az anyatársakból álló közösség támogató, inspiráló erejét!

Várom a találkozást veled a virtuális iskolámban, amiről IDE kattintva tudhatsz meg többet!
Addig is minden jót:

Évi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is:

Hasonló tartalmak:

az én utam

Az én utam

Interjú Hamar-Szelényi Évával, a Szelényi Anya Akadémia alapítójával arról az útról, amit gyerekkorától kezdődően az anyák online képzéséig végigjárt.
pexels-designecologist-1389460

Életesemények

Mindenki életében történnek olyan nagy változások, amelyekhez alkalmazkodnunk kell. Ezeket hívjuk életeseményeknek. Ezek lehetnek mind pozitívak mind negatív történések. Személyes példákat osztok meg veled.
diplomak

Kiből lesz baba-mama szakértő

Tudd meg, hogy mit jelent baba-mama szakértőnek lenni. A Podcast és a leírás megmutatja Hamar-Szelényi Éva tanulmányútját.

Ki írja a ezeket a bejegyzéseket?

Hamar-Szelényi Éva

Baba-mama szakértő és a Szelényi anya akadémia alapítója

Több diplomás szakértőként az anyává válás útján segítem a nőket, jellemzően az első babásoknak vagy külföldön élőknek vagyok első számú választása.

Évi

Kedvenceim

Érdekesnek találhatod

6 kérdéskör leleplezése a várandósság és az elhízás témájában, hiteles infók a terhesség előtti vagy alatti hízásról és az egészségre veszélyes tényezőkről

Facebook csoport

Szakértői segítségek, előadások, meetingek egy privát, de ingyenes csoportban, a Szelényi Anya Akadémia Közösségben.

Instagram

Szeretettel várlak az Instagramon is, kövess be!

Podcast

Hallgasd a Szelényi Anya Akadémia Podcast csatornáját Spotify-on!

Vagy hallgasd a Szelényi Anya Akadémia Apple Podcast-et!